Gode råd til hvordan du gør din båd sommerklar

Hvis din båd har stået vinteren over, er det altid en god idé at være i forholdsvis god tid med at gøre den sommerklar, da dette hurtigt kan være mere udfordrende, end man lige går og tror. Der er nemlig ikke noget bedre end de hyggelige sejlture med venner og familie om sommeren, og derfor er det også vigtigt, at din båd er klar til netop det. Hvis du virkelig vil værne om din båd og være god ved den, er der en del ting, du kan gøre, for at den bliver helt klar til sommerens hyggelige sejlture. I artiklen her får du nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du kan gøre din båd sommerklar. Leder du efter at tage et speedbådskort, kan du læse mere her.

Rengøring og motorfunktion

Et godt sted at starte, når du skal gøre din båd sommerklar, er ved at give den en ordentlig omgang hovedrengøring. Hvis din båd har stået vinteren over, trænger den med garanti til frisk luft og gode rengøringsprodukter, så den kan blive helt klar til at få folk ombord igen. Det handler altså her om at få luftet ud i kabinen, og få rengjort alle overflader samt toilet og køkken, hvis det er en større båd, du ejer. Hvis du ønsker at give din båd den helt store tur, kan det helt sikkert også være en god idé at give den en omgang maling. På den måde vil din båd komme til at føles så god som ny, og dine venner og familie vil med garanti få lyst til at hoppe ombord og komme ud på en hyggelig sejltur.

Udover hovedrengøring er det også helt essentielt at tjekke diverse funktioner. Når din båd har stået vinteren over, er det nemlig en god idé at tjekke, om alt stadig fungerer, som det skal, så du ikke ender i en uheldig situation på åbent hav, når du tager ud på din første sejltur efter vintersæsonen. Derfor er det især vigtigt at tage et kig på motoren og sørge for, at den fungerer som den skal, så du roligt kan tage ud på det åbne hav med din familie og dine venner.

Sørg for at du har, hvad du skal bruge

Udover at give din båd en god omgang hovedrengøring samt en klat maling er det faktisk også vigtigt, at du sikrer dig, at du selv er klar til at komme afsted på hyggelige sejlture om sommeren. Her er det især i forhold til diverse uddannelser og beviser, som engang imellem er lovpligtige, alt efter hvilken slags båd du ejer. Derfor er det en god idé at tjekke op på, at du rent faktisk har, hvad du skal bruge af uddannelse og beviser, inden du skal bruge meget tid på havet. Hvis du for eksempel ejer en speedbåd, er det i mange tilfælde lovpligtigt at have et speedbådskort. Med et sådant kort sikrer du dig, at du sejler båden korrekt, samt at du har styr på sikkerheden ombord, så din familie og venner altid kan føle sig trygge, når I tager ud og sejler. Hvis du gerne vil sikre dig, at du er i besiddelse af et korrekt speedbådskort, eller generelt vil vide mere om hvad det indebærer, kan du læse meget mere lige her.